Franskt bak

Haft en grym dag i skolan! Sébastien, snacka om passion för bakning! Verkligen intressant att lyssna på honom och se honom jobba! Idag har vi bakat surdegsbröd och crossianter som vi ska baka av och smaka på imorgon, ska bli kul att se hur resultatet blir :) imorgon ska vi även göra lite éclairs och lite annat spännande som är typiskt franskt, tyvärr så ska vi nog inte göra några macarons men det finns ju hur mycket annat som helst som är franskt! Vi fick även blanda en deg förhand idag (!) för att vi ska förstå vad de är våra degblandare egentligen gör, och jag tror att alla i klassen kommer uppskatta degblandarna mycket mer efter detta!! haha Känner mig dock lite stressad över att konditorigesällen närmar sig med STORMsteg!! hur ska man hinna med allt innan det är dags? och hur kommer specialarbetet att bli? tusen frågor och inget svar får man innan de är försent känns det som! haha blir galen!! vill vara i skolan varje minut för att man inte ska ångra sen att man la ner för lite tid men det går ju inte det heller! hmm tidsbrist är ett dilemma för tillfället!

Degblandning förhand och kavling av crossiants!


Kommentarer
Postat av: Lina Lilja

Ida, ha bilderna stora istället ;) Bästa bakbloggen eveeeeeeer!! ;)

2011-05-25 @ 20:19:31
URL: http://linalilja.blogg.se/
Postat av: Filip

Måste verkligen säga att han har en underbar passion för yrket! Man kan ju bara hoppas att man kommer att leva för det lika mycket som honom en dag!



Håller med föregående! Större bilder!

2011-05-25 @ 20:41:01
Postat av: Ida

Okej då linis, har redan lagt upp ett nytt inlägg men from nästa ska jag ha stora, LOVAR! haha

2011-05-25 @ 22:59:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0